Vragen over opvoeden

Als het thuis niet lekker loopt

Soms loopt het thuis even niet lekker. Bijvoorbeeld omdat ouders zelf niet lekker in hun vel zitten. Of omdat een kind druk, baldadig of lui is. Dit soort gedrag en emoties zijn normaal en horen bij het leven. Als het niet problematisch wordt, is hiervoor geen professionele hulp nodig.

Toch kan het zijn dat u eventjes vast loopt of tips en advies wilt. Ook voor dit soort normale problemen kunt u bellen met de Gezins- en Jongerencoaches van ZO Someren. Voor een luisterend oor en advies, zodat u zelf weer vooruit kunt. Soms is dat genoeg! Worden de problemen wel groter? Dan kunt u terecht bij een van deze professionals

Onze werkwijze

U kunt met vragen of zorgen over jonge gezinsleden (tot 18 jaar) terecht bij het team van ZO Someren. U belt hiervoor rechtstreeks met een Gezins- en Jongerencoach (GJc). Deze kijkt samen met u welke mogelijkheden of praktische oplossingen er voor u zijn. Hiervoor gaat de GJc op kantoor of bij u thuis met het hele gezin in gesprek. Samen bepaalt u wat de meest passende oplossing is voor uw hulpvraag. 

Om uw vraag goed te behandelen, werken wij samen met belangrijke partners zoals Jongerenwerkers, GGZ Senzer en Onis Welzijn, scholen en Veilig Thuis.

Tijdens het contact met ZO Someren kan een onafhankelijke cliĆ«ntondersteuner met u meekijken.

Eigen oplossingen

  • Sociaal netwerk of Maatjes van Jongerenwerk
    Voel je je soms even eenzaam of hulpeloos? Durf hulp te vragen bij vrienden of familie. Denk ook eens aan een maatje van Jongerenwerk of Oudersupport (Onis). Zij staan echt naast jou, begrijpen jou en kunnen helpen bij alledaagse vragen en problemen.
     
  • Op tijd inschrijven voor een woning
    Word je over een tijdje 18? En wil je straks een plekje voor jezelf? Schrijf je op tijd in bij een woningcorporatie in de kern waarin je wilt wonen. Veel problemen ontstaan omdat mensen hier te lang mee wachten. Ben er op tijd bij!