Onveiligheid en psychische nood
Huiselijk geweld en (kinder)mishandeling
Huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling komen vaak voor, op alle leeftijden en in alle culturen. Veilig Thuis is er voor iedereen: voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Als u zelf slachtoffer bent, als iemand anders (misschien) slachtoffer is of als u zelf geweld gebruikt. Veilig Thuis is er om advies te vragen, zorgen te bespreken of een melding te doen.
- Telefoon: 0800-2000 (gratis en 24/7 bereikbaar)
- Website: www.veiligthuiszob.nl
Als slachtoffer van huiselijk geweld kunt u ook terecht bij de apotheek. In heel Nederland is een codewoord afgesproken ‘masker 19’. Wanneer u om een ‘masker 19’ vraagt bij de apotheek, weet hij/zij dat u hulp nodig heeft.
Meldpunt Psychische Zorg
Maak je je zorgen over iemand en denk je dat iemand psychische hulp nodig heeft?
Neem dan contact op met het Meldpunt Psychische Zorg via telefoonnummer (0493) 441 241 (Onis Welzijn).
Familie, vrienden of buren merken vaak als eerste dat er iets met iemand écht niet goed gaat. Om te voorkomen dat mensen in de problemen raken, kun je het Meldpunt Psychische Zorg benaderen. Meldingen worden, als je dat wilt, anoniem verwerkt.
Crisis Interventie Team (jeugd)
Zijn er problemen die volledig uit de hand lopen? Is er sprake van crisis waardoor het thuis onveilig is? En kan de situatie niet wachten? Aarzel niet en bel het Crisis Interventie Team van Veilig Thuis.
Meer info: Veilig Thuis Zuidoost-Brabant, telefoon: (088) 0666 987.
Huisarts
Uw huisarts kan een crisisdienst bellen als u of iemand uit uw omgeving acuut hulp nodig heeft. Denk aan een psychose.
Buiten kantooruren kunt u bellen met de huisartsenpost.