Inkomensverklaring

Hebt u een inkomen dat lager is dan 120% van de bijstandsnorm? En ontvangt u een bijdrage van de voor Regeling Meedoen en/of een uitkering op grond van de Participatiewet van Senzer? Dan krijgt u vanuit de Peelgemeenten automatisch een inkomensverklaring. 

Mensen met een laag inkomen (dit is lager dan 120% van de bijstandsnorm) komen vaak niet rond met hun geld. In onze gemeente willen we graag dat deze mensen toch kunnen meedoen. Om voor regelingen in aanmerking te komen, moest u voorheen vaak laten zien dat u een laag inkomen heeft. Soms met een loonstrookje of ander bewijsstuk. Dat is niet prettig. Hiervoor is er nu een inkomensverklaring.

De inkomensverklaring kunt u gebruiken bij Stichting Leergeld en bij de bibliotheek. Op de achterkant van de inkomensverklaring staat verder uitgelegd hoe u de inkomensverklaring kunt gebruiken. 

Wilt u een inkomensverklaring aanvragen? Dat doet u door de Regeling Meedoen aan te vragen. Wanneer u recht heeft op de Regeling Meedoen ontvangt u automatisch een inkomensverklaring.