Inkomensverklaring

Heeft u een inkomen dat lager is dan 120% van de bijstandsnorm? En heeft u een aanvraag gedaan bij de Peelgemeenten voor Regeling Meedoen of een andere minimaregeling? Dan krijgt u vanuit de Peelgemeenten automatisch een inkomensverklaring. 

Mensen met een laag inkomen (dit is lager dan 120% van de bijstandsnorm) komen vaak niet rond met hun geld. In onze gemeente willen we graag dat deze mensen toch kunnen meedoen. Om voor regelingen in aanmerking te komen, moest u voorheen vaak laten zien dat u een laag inkomen heeft. Soms met een loonstrookje of ander bewijsstuk. Dat is niet prettig. Hiervoor is er nu een inkomensverklaring.

De inkomensverklaring kunt u gebruiken bij Stichting Leergeld en bij de bibliotheek. Op de achterkant van de inkomensverklaring staat verder uitgelegd hoe u de inkomensverklaring kunt gebruiken. 

Wilt u een inkomensverklaring aanvragen? Dat doet u door de Regeling Meedoen aan te vragen. Wanneer u recht heeft op de Regeling Meedoen ontvangt u automatisch een inkomensverklaring.