Cliënt- en dorpsondersteuners staan voor u klaar

Loopt u even vast en weet u niet goed bij wie u terechtkunt? Er staan verschillende, onafhankelijke hulpverleners voor u klaar. Zo zijn er de cliënt- en dorpsondersteuners. Zij kunnen u op weg helpen naar de juiste oplossing of instantie.

Maar wanneer vraagt u wie om hulp? In dit overzicht staan de belangrijkste kenmerken van de ondersteuners. Met de juiste aandacht voor alle inwoners van gemeente Someren.

  CliëntondersteunerDorpsondersteuner
Wanneer inschakelen?Als u hulp wilt bij het regelen van zorg en ondersteuning. Bijvoorbeeld bij het contact met de gemeente.Voor brede vragen over gezondheid en welzijn. Bijvoorbeeld over wonen, leefbaarheid, mantelzorg, financiën en eenzaamheid.
EigenschappenIs goed op de hoogte van soorten zorg en ondersteuning. Heeft contact met allerlei organisaties.Kent het dorp goed en weet wat er speelt. Heeft contact met veel mensen en organisaties.
Wat doen ze?Geeft onafhankelijk hulp en advies. Bijvoorbeeld in het contact met instanties. Staat u bij in gesprekken over zorg en ondersteuning.Biedt lichte ondersteuning en advies. Helpt u om de juiste weg te vinden naar een oplossing voor uw vraag of probleem.
VoorbeeldenU heeft een gesprek met de gemeente over zorg en ondersteuning. U vindt het prettig dat iemand u tijdens het gesprek kan helpen en het samen met u voorbereidt.U wilt graag in contact komen met leeftijdsgenoten in uw dorp, maar u weet niet goed hoe.
 U heeft verschillende soorten hulp en raakt het overzicht kwijt. U wilt hulp om de verschillende soorten hulp beter op elkaar af te stemmen.U maakt zich zorgen om een naaste. Uw moeder heeft bijvoorbeeld volgens u dringend zorg nodig, maar ze wil daar zelf niks van weten.
ContactpersoonU kunt kiezen uit verschillende personen en organisaties.Per dorpskern een vast persoon.
KostenGratis.Gratis.
 Meer informatieMeer informatie