Regeling Meedoen

Sporten, muziek, cursussen, lidmaatschap of uitstapjes, alle inwoners moeten mee kunnen doen. Speciaal hiervoor bestaat de Regeling Meedoen. Inwoners of gezinnen met een beperkt inkomen krijgen maximaal € 200 per persoon per jaar voor activiteiten. Ook is het mogelijk om een gedeelte van het bedrag in te zetten voor het declareren van de hondenbelasting van de eerste hond. De Regeling Meedoen is voor jong of oud en voor ieder wat wils!

Voor wie?

De Meedoen regeling is voor iedereen die in Someren woont, met een inkomen van maximaal 110% van de bijstandsnorm. Ook mag het vermogen niet te hoog zijn. Bekijk daarvoor de Normenkaart-2021.pdf

In een gezin komen ouders en inwonende kinderen tot 18 jaar in aanmerking. De regeling geldt niet voor studenten.

Hoe werkt het?

  • Voor het aanvragen van de Regeling Meedoen kunt u contact opnemen met de Peelgemeenten via 088 - 501 33 00. Zij sturen u een aanvraagformulier toe.

U ontvangt ook een declaratieformulier. Wanneer u € 50 of meer hebt uitgegeven, vult u dit formulier in en stuurt het terug. Voeg hierbij de bonnetjes of betaalbewijzen van de activiteiten of lidmaatschappen die u heeft betaald.

De bijdrage vanuit de Meedoen Regeling is maximaal € 200,00 per persoon per jaar. U kunt voor meerdere personen tegelijkertijd declareren. De bedragen worden door de Peelgemeenten aan u overgemaakt.

De formulieren voor aanvraag en declaratie kunt u ook hieronder downloaden 

Tot wanneer aanvragen?

2021
Voor 2021 kunt u tot 1 april 2022 een aanvraag doen voor de Meedoen regeling. De regeling kunt u direct aanvragen voor het hele gezin. De bonnetjes en het declaratieformulier kunt u tot 1 april 2022 inleveren, tot een maximum van € 200,00 per persoon.

Contactgegevens Peelgemeenten

Voor meer informatie over de aanvraag van de Meedoen Regeling kunt u terecht bij de Peelgemeenten. Voor vragen kunt u mailen naar  info@peelgemeenten.nl of bellen 088-501 3300.

Verstuur uw aanvraagformulier naar info@peelgemeenten.nl of naar:

Peelgemeenten
Antwoordnummer 524
5750 VB Deurne

Voorbeelden

De Regeling Meedoen vergoedt alle maatschappelijke, educatieve, sportieve of culturele activiteiten. Een paar voorbeelden.

Zwemmen en schoolbijdrage

Moeder en zoon zijn in juni 4 keer gaan zwemmen in de Diepsteeckel. Dit kost ze € 28. Dit is minder dan € 50,- en kunnen nu nog niet declareren. In september begint het schooljaar en betaald moeder de schoolbijdrage van € 85,-. Nu kunnen ze de bewaarde bonnetjes van het zwembad en de ouderbijdrage tegelijk declareren. Ook worden de trompetlessen en het bibliotheekabonnement van de Regeling Meedoen betaald.

Dagje pretpark met het hele gezin

Een gezin met twee kinderen vraagt voor de vader, moeder en de kinderen de regeling meedoen aan. Hierdoor kunnen ze voor ieder gezinslid € 200,- aanvragen. In totaal € 800. Wanneer ze in maart naar een pretpark gaan kunnen ze het buskaartje, treinkaartje en entreeticket declareren. De kosten hiervoor zijn € 40 per persoon. De familie levert de bonnetjes in van in totaal € 160,-. Daarna hebben alle gezinsleden nog € 160,- over. De dochter kan hiervan bijvoorbeeld gaan voetballen of de schoolbijdrage kan worden betaald.

Teruggave hondenbelasting

Bert heeft een hond. Hiervoor betaalt hij hondenbelasting. Nadat hij de hondenbelasting heeft betaald kan hij via het declaratieformulier dit bedrag via de Regeling Meedoen terugkrijgen. Daarna heeft Bert nog een bedrag over om bijvoorbeeld zijn internetabonnement te betalen.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties