De dorpsondersteuners en cliëntondersteuners staan voor u klaar

Loopt u even vast en weet u niet goed bij wie u terecht kunt? Er staan verschillende, onafhankelijke hulpverleners voor u klaar. Zo zijn er de dorps- en de cliëntondersteuners. Zij kunnen u op weg helpen naar de juiste oplossing of instantie.

Maar wanneer vraag je wie om hulp? In dit overzicht staan de belangrijkste kenmerken. Uiteindelijk willen we de juiste aandacht voor al onze inwoners.

 DorpsondersteunerCliëntondersteuner
Wanneer inschakelen?Voor brede vragen over gezondheid en welzijn.  Bijvoorbeeld over wonen, mantelzorg, financiën en eenzaamheid.Als u hulp wilt bij het regelen van zorg en ondersteuning. Bijvoorbeeld bij het contact met ons als gemeente.
Wat doen ze?Biedt lichte ondersteuning en advies. Helpt u om de juiste weg te vinden naar een oplossing voor uw vraag of probleem.Geeft onafhankelijk hulp en advies. Bijvoorbeeld in het contact met instanties. Staat u bij in gesprekken over zorg en ondersteuning. 
VoorbeeldenU wilt graag in contact komen met leeftijdsgenoten, maar u weet niet goed hoe.  U maakt zich zorgen om een naaste. Uw moeder heeft bijvoorbeeld volgens u dringend zorg nodig, maar ze wil daar zelf niks van weten. U heeft een gesprek met de gemeente over zorg en ondersteuning. U vindt het prettig dat iemand u tijdens het gesprek kan helpen en samen met u voorbereidt.   U heeft verschillende soorten hulp en raakt het overzicht kwijt. U wilt hulp om de verschillende soorten hulp beter op elkaar af te stemmen. 
ContactpersoonPer dorpskern een vast persoonU kunt kiezen uit verschillende personen en instanties
KostenGratisGratis
ContactgegevensDorpsondersteuningCliëntondersteuning