Sporten en bewegen met een beperking

Hulpmiddelen Uniek Sporten

Fonds Gehandicaptensport

Sporten en bewegen is belangrijk voor iedereen.

Je wordt er fit van én je kunt sociale contacten opdoen. Een beperking hoeft daarbij geen te belemmering zijn. Daarom is er Uniek Sporten De Peel. Je kunt hier bijvoorbeeld terecht voor persoonlijk advies over een geschikte vorm van sport of bewegen.

Uniek Sporten De Peel:

  • brengt het aangepaste sport- en beweegaanbod bij elkaar in een digitaal loket. Het aanbod is gericht op mensen die (nog) niet terecht kunnen bij reguliere sport- en beweegactiviteiten. 
  • biedt hulp bij het vinden van een beweegvorm die bij je past. Ze denken ook mee over praktische vragen, zoals vervoer of hulpmiddelen om te kunnen sporten. 
  • heeft een hulpmiddelen service. Dat betekent dat ze ondersteunen in de aanvraag van een sporthulpmiddel. Ook is er een uitleenservice waar je hulpmiddelen om te sporten een tijdje kunt proberen. Meer informatie vind je op de website van Uniek Sporten.   

Je vindt er ook het beweegaanbod bij jou in de buurt. Of neem contact op met Roy Olislagers, beweegcoach Uniek Sporten, tel: 06-19617724, mail: roy@sportstuif.nl