Schoolspullenactie Stichting Leergeld Asten - Someren

schoolspullen

Voor veel jongeren breekt een spannende tijd aan: voor het eerst naar het voortgezet onderwijs. Het is een grote stap in het leven van een jongere, maar ook voor hun ouders/verzorgers. Voor gezinnen met een laag inkomen kan het moeilijk zijn om de kosten, die het voortgezet onderwijs met zich meebrengt, op te brengen. Er moeten schoolspullen gekocht worden; een schooltas, agenda, rekenmachine, pennen, schriften en nog veel meer. Om deze gezinnen te ondersteunen, start Stichting Leergeld Asten – Someren een schoolspullenactie.

U komt in aanmerking wanneer er sprake is van een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm voor een twee-ouder gezin en 140% voor een alleenstaande ouder.

 

 Maximaal netto-inkomen per maand, zonder vakantietoeslag
Gezin of samenwonenden€ 2.265, -- *
Alleenstaande ouder   € 1.708, -- *

 *  Normen per 1 januari 2024

 

Bovenstaande bedragen zijn netto bedragen, zonder huur- en zorgtoeslag. Wanneer het inkomen iets hoger ligt en er sprake is van bijzondere omstandigheden, bijvoorbeeld extra kosten door ziekte of schulden dan komt u mogelijk toch in aanmerking. Er wordt dan naar een oplossing op maat gezocht.

Gezinnen die in aanmerking komen ontvangen een cadeaukaart. Hiermee kunnen zij schoolspullen kopen bij enkele winkels in Asten en Someren. Zo worden de lasten van de ouders verlicht en krijgen jongeren een mooie start op school.

Meer informatie

Voor meer informatie en of het aanvragen van een cadeaukaart kunt u een mail sturen naar: info@leergeld-asten-someren.nl