Huishoudelijke ondersteuning Wmo tijdens de vakantieperiode

De vakantieperiode komt er weer aan. De aanbieders van de huishoudelijke ondersteuning proberen ervoor te zorgen dat de hulp in huis door blijft gaan. Dit jaar is dit een extra uitdaging door het personeelstekort. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

Krapte op de arbeidsmarkt

Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt is het moeilijk om extra personeel te krijgen. In de vakantieperiode zorgt dit voor een grote uitdaging. Extra vakantiehulpen worden ingezet en collega‚Äôs (die niet met vakantie zijn) springen bij. Maar dit is niet altijd genoeg om alle hulp te kunnen bieden. 

Mogelijke gevolgen

Dit kan betekenen dat de hulp in de vakantieperiode minder vaak of minder lang bij u thuiskomt. Het kan ook zijn dat, in overleg met u, sommige taken tijdelijk niet worden gedaan. Als uw situatie geen uitstel van huishoudelijke taken toestaat, zet de aanbieder alles op alles om volledige vervanging voor u te regelen. 

Het kan ook voorkomen dat er verschillende vakantiehulpen bij u komen die anders werken dan u gewend bent. Ook hiervoor vragen wij uw begrip. Heeft u familie, buren of kennissen die tijdens de vakantieperiode (extra) hulp kunnen bieden? Dit waarderen we enorm! Als dit mogelijk is, geef dit dan aan bij uw aanbieder. 

De aanbieder neemt zelf rechtstreeks contact met u op over de invulling van de huishoudelijke hulp tijdens de vakantieperiode. Dit gebeurt via uw vaste hulp en soms via een brief. 

Meer informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met uw aanbieder of vaste hulp.