Dorpsbijeenkomsten Goed Voor Elkaar

In gemeente Someren is in het voorjaar van 2023 het project Goed Voor Elkaar gestart. Dit is een project om senioren te helpen bij het opbouwen van een sterk eigen netwerk

Het project is een initiatief van Onis Welzijn en de gemeente Someren, in samenwerking met Lierop Leeft en lokale seniorenverenigingen. 

In 2023 en 2024 vinden per kerkdorp in Someren twee dorpsbijeenkomsten plaats. Hiervoor worden alle inwoners van 70 jaar en ouder uitgenodigd. Tijdens zo’n bijeenkomst brengen zij hun netwerk in kaart. Dit gebeurt aan de hand van alledaagse onderwerpen zoals boodschappen doen, vervoer, financiën, hobby’s en een goed gesprek. Na de bijeenkomsten wordt telefonisch contact opgenomen en eventueel een huisbezoek gepland om te kijken of er ontwikkelingen zijn binnen het netwerk en of de senioren nog ondersteuning wensen.

De eerste dorpsbijeenkomsten zijn al gepland, namelijk in Lierop op 16 mei, Someren-Dorp op 6 juni, Someren-Heide op 12 september en Someren-Eind op 26 september. Aanmelden voor deze bijeenkomsten kan via e-mail: goedvoorelkaar@oniswelzijn.nl.
Lees meer over Goed Voor Elkaar.