Muziek en de waarde daarvan voor mensen met dementie

Alzheimer cafe Peelland - maart 2019

Evelien Mescher is muziektherapeut en initiatiefneemster van het project Miracles of Music. Met dit project maakt zij zich sterk voor meer muziek in zelf-, mantel- en professionele zorg.  Mescher is te gast in het Alzheimer Café Peelland op dinsdag 12 maart om meer te vertellen over het belang van muziek voor mensen met dementie.

Positieve invloed van muziek

Het is voor velen bekend, dat muziek een positieve invloed heeft op mensen. Dat geldt ook voor mensen met dementie. Muziek kan worden gebruikt om contact te maken, maar ook om verhalen en herinneringen op te halen of om emoties los te krijgen. Hoe werkt dit precies? Wat kan muziektherapie bijdragen in de zorg? Evelien Mescher spreekt aan de hand van praktijkvoorbeelden over muziek en de waarde daarvan voor mensen met dementie.

Alzheimer Café Peelland

Het Alzheimer Café Peelland vindt iedere eerste dinsdag van de maand plaats in dienstencentrum de Beiaard. De Beiaard is gelegen aan de Pastoor de Kleijnhof in Asten, een zijstraat van de Lienderweg. Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. De zaal gaat open om 19.00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Meer informatie

Meer informatie over Alzheimer Café Peelland is beschikbaar via de Facebookpagina (alzheimercafepeelland) en opvraagbaar via de email: alzheimercafepeelland@gmail.com. Het Alzheimer Café Peelland maakt onderdeel uit van een groep Alzheimer Cafés in de regio. Meer informatie over alle Alzheimer Cafés in Zuidoost Brabant is te vinden op de website van Alzheimer Nederland, regio Zuidoost Brabant.

Landelijke regelingen

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties