Kom uit je schuld

Money

Mensen zouden zich niet moeten schamen als zij schulden hebben, vindt het kabinet. Daarom start vandaag de campagne 'Kom uit je schuld'. De campagne met bijbehorende website www.komuitjeschuld.nl moet het onderwerp schuld uit de taboesfeer halen. Want in de praktijk blijkt dat veel mensen er niet voor uit durven te komen dat ze schulden hebben. Hierdoor vragen ze pas laat om hulp. Naar schatting hebben 1,4 miljoen huishoudens in Nederland problematische schulden.

Het kan gebeuren dat ook u geen overzicht meer heeft over uw financiën. Of dat u schulden heeft gemaakt waar u niet meer uitkomt. Denk aan leningen die niet meer afgelost kunnen worden of achterstand met de huur. Maar ook onbetaalde rekeningen van gas, water of telefoon kunnen snel oplopen. Vervelende situaties, die u niet alleen hoeft op te lossen.

Op tijd hulp inschakelen, voorkomt dan verdere problemen. De gemeente Someren werkt voor schulddienstverlening samen met LEVgroep en Onis Welzijn.

Loopt u tegen financiële problemen aan, vraag dan zo snel mogelijk om hulp. Dit kan rechtstreeks met Onis Welzijn via (0493) 44 12 45 of met de LEV-groep via (0493) 44 14 00. Met vragen kunt u ook altijd terecht bij team ZO Someren van de gemeente: www.zosomeren.nl/contact of (0493) 494888.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties