De dorps- en cliëntondersteuners staan voor u klaar

&Co -Hanna

Loopt u even vast en weet u niet goed bij wie u terecht kunt? Er staan verschillende, onafhankelijke hulpverleners voor u klaar. Zo zijn er de dorps- en cliëntondersteuners. Zij kunnen u op weg helpen naar de juiste oplossing of instantie.

De ondersteuning van zowel de dorpsondersteuner als cliëntondersteuner is gratis. U hoeft ook geen eigen bijdrage te betalen.

Dorpsondersteuners

Heeft u een vraag en weet u niet precies waar u moet beginnen met zoeken? Vraag het de dorpsondersteuners. Elke kern heeft een vaste dorpsondersteuner waar u terecht kunt met vragen. Bijvoorbeeld vragen over wonen, mantelzorg, financiën en eenzaamheid. De dorpsondersteuners denken met u mee en zoeken samen met u naar een oplossing. Zij werken samen met de gemeente en diverse andere instanties zoals de politie, LEV-groep en Onis Welzijn.

Er zijn meerdere dorpsondersteuners actief:

Kijk ook bij Dorpsondersteuning.

Cliëntondersteuners

Heeft u hulp nodig bij het regelen van zorg en ondersteuning? Maak dan gebruik van een onafhankelijk cliëntondersteuner. Bijvoorbeeld: u heeft een gesprek met iemand van de gemeente over uw zorgvraag. Een cliëntondersteuner bereidt het gesprek met u voor en gaat met u mee naar het gesprek. Hij/zij denkt met u mee, helpt u bij het stellen van vragen, het bedenken van oplossingen en het maken van keuzes. De cliëntondersteuner helpt u om zo veel mogelijk zelf de regie te houden. Hij/zij is uw persoonlijk adviseur en helpt u de zorg en ondersteuning te krijgen die bij u past.

Het is iemand die ‘onafhankelijk’ is. Dat wil zeggen dat hij/zij niet verbonden is aan de gemeente of aan een andere zorgorganisatie. De cliëntondersteuner is er echt voor u.

Waar kunt u terecht?

In Someren zijn meerdere cliëntondersteuners actief. U mag zelf bepalen met wie u contact opneemt. Zie ook Cliëntondersteuning

 • MEE De Meent Groep, tel. (088) 465 3555, www.MEEdemeentgroep.nl
  Voor iedereen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, autisme, niet aangeboren hersenletsel (NAH) of een chronische ziekte en hun naasten.
 • Naar Keuze, tel. (06) 33726706, www.naar-keuze.nl
  Voor ouders en familieleden van mensen met een (verstandelijke) beperking die een Persoonsgebonden Budget (PGB) hebben.
 • Stichting Ouders en Jeugdzorg, (085) 8771250, www.oudersenjeugdzorg.nl
  Voor ouders die in conflict zijn met of moeite ervaren in de samenwerking met jeugdzorgorganisaties.
   
 • Zorgbelang Brabant-Zeeland, (013) 2020054, www.adviespuntzorgbelang.nl
  Voor alle inwoners van gemeente Someren.

 

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties