Verzekering voor vrijwilligers en mantelzorgers

Tablet

Doet u vrijwilligerswerk of bent u mantelzorger in de gemeente Someren en/of Asten? Dan bent u automatisch verzekerd hiervoor. De gemeente Someren en Asten hebben namelijk een collectieve verzekering voor vrijwilligers, maatschappelijke stagiaires en mantelzorgers. Een blijk van waardering.

Download de brochure voor meer informatie.

Automatisch verzekerd

Elke vrijwilliger en mantelzorger in onze gemeente is automatisch verzekerd. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden bij de gemeente of bij de Vrijwilligerscentrale.

De verzekering is voor alle vrijwilligers die bij organisaties zoals een sportvereniging, zorginstelling, kerk of in een buurthuis onbetaalde werkzaamheden met een maatschappelijk belang verricht.

De verzekering geldt ook voor maatschappelijke stagiaires. Alleen vrijwilligers bij de brandweer en politie vallen niet onder deze verzekering. Voor hen is een aparte regeling van toepassing.

Dekking

Onder de dekking van de vrijwilligersverzekering valt:

  • Aansprakelijkheid
  • Bestuurdersaansprakelijkheid
  • Ongevallen inzittenden
  • Rechtsbijstand
  • Schade

Voor de vrijwilligersverzekering geldt een secundaire dekking. Dit betekent dat er eerst gekeken wordt of een andere verzekering de schade (deels) dekt.

Meer informatie

Neem contact op met de Vrijwilligerscentrale (Onis Welzijn) via (0493) 441 256 of (06) 382 66 670. U kunt ook mailen naar: r.kandelaars@oniswelzijn.nl.

Bij u in de buurt

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties