Koffietijd voor mantelzorgers

Vrouwen met koffie

Woensdag 1 september start een nieuwe activiteit voor mantelzorgers: Koffietijd! Maandelijks een ochtend voor mantelzorgers om samen koffie of thee te drinken. Even bijkletsen met anderen en de batterij weer opladen.

Bijbuurten en hart luchten

Marianne Lenders, coördinator van het Steunpunt Mantelzorg in Someren vertelt: “Ik spreek vanuit mijn rol veel mantelzorgers. Met name de afgelopen maanden, waarin mensen door de Coronamaatregelen nauwelijks weg konden, waren soms zwaar voor mantelzorgers. In balans blijven is heel belangrijk als er elke dag iemand van jouw hulp afhankelijk is. Soms helpt het om even je hart te luchten bij andere mantelzorgers/anderen. Iemand die jouw situatie uit eigen ervaring herkent kan zeer waardevol zijn.” 

Open inloop voor iedere mantelzorger

In principe is Koffietijd! gewoon een open inloop, iedere mantelzorger is welkom. “We starten met een open blik. Als tijdens de ochtend blijkt dat mensen over bepaalde thema’s of onderwerpen graag wat meer willen weten, dan gaan we daarmee aan de slag. De ideeën daarvoor hoor ik graag van de bezoekers. Het gaat immers om waar zij behoefte aan hebben”, aldus Marianne Lenders. 

Koffie

De koffieochtend is voor iedereen die het fijn vindt om samen met andere mantelzorgers een kop koffie te drinken en even bij te praten. De koffie wordt door een bijdrage van het Steunpunt Mantelzorg aangeboden tegen een gereduceerd tarief. 
Koffietijd! Is elke eerste woensdag van de maand van 10.00-12.00 uur in Hotel Centraal aan het Wilhelminaplein in Someren. Aanmelden is niet verplicht maar wel heel fijn. Dit kan bij Marianne Lenders 0493-441253 / 06-18819354 of m.lenders@oniswelzijn.nl.

Bij u in de buurt

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties