Hulp voor gedupeerde ouders toeslagenaffaire

geld

Woont u in de gemeente Someren en bent u een gedupeerde ouder van de kinderopvangtoeslagaffaire van de Belastingdienst? Dan kunt u voor hulp en ondersteuning bij eventuele problemen terecht bij de gemeente. 

Wethouder Theo Maas zegt hierover: 

“We weten dat er een klein aantal ouders uit Someren is die benadeeld zijn door de affaire bij de Belastingdienst. Helaas kunnen we niet zelf contact opnemen met deze ouders omdat we niet weten wie ze zijn. De gegevens worden namelijk niet aan ons verstrekt in verband met de privacy van deze ouders. We hopen dat de ouders de weg naar de gemeente vinden, zodat we ze kunnen ondersteunen als dat nodig is”.

De Belastingdienst/Toeslagen compenseert ouders die in de problemen zijn gekomen door de affaire. Maar het kan zijn dat er door de hele affaire ook andere problemen spelen, bijvoorbeeld op het gebied van huisvesting, schulden, inkomen, zorg of de opvoeding van de kinderen. Daarom biedt de gemeente ondersteuning. U kunt hiervoor contact opnemen via e-mailadres someren@peelgemeenten.nl. We zorgen dan dat u op de juiste plek terecht komt voor de ondersteuning die u nodig heeft.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties